Våra Tjänster

Invändig målning

Invändig målning är ett projekt som man måste ta tag i ibland. Det spelar ingen roll om det gäller ett rum eller hela huset för det kan ändå bli ett projekt som tar tid och som gör att det inte blir någon ordning på något. Eftersom man oftast vistas i sin bostad under tiden man utför den invändiga målningen påverkas ens liv under den tiden mycket. Det kan ju till exempel vara så att man inte kan vistas i vissa rum och under tiden som den utförs. Att låta en kunnig firma som Stensiö Måleri AB ta hand om den invändiga målningen är inte alls dumt. Vi har den erfarenhet och kompetens som krävs för att arbetet ska gå så fort och smidigt som möjligt så att inte ert vardagsliv ska påverkas under en lång period. Tar man tag i den invändiga målningen själv blir det lätt så att man gör lite då och då vilket kan dra ut på det under en lång period. I invändig målning ingår i stort sett allt som bland annat målning av tak, väggar, trappor, trapphus och våtrum.

Utvändig målning

När det gäller utvändig målning så är det också något som många tar på sig att göra själv. Man har då så klart inte hinder som att man ska kunna leva i miljön samtidigt eftersom att man inte måste vara intill de yttre väggarna eller fönstren på huset. I den utvändiga målningen så ingår det dock inte bara bostadens fasad utan också delar som målning av staket, hundgårdar, uthus, attefallshus eller friggebodar med mera. Samma misstag görs ofta av hemmafixare oavsett om man ska måla om invändigt eller utvändigt. Vi ser ofta att man inte är så noggrann med förarbetet som är något av det viktigaste. Om inte rätt förarbete inför ommålningen eller nymålningen görs ordentligt så kan det uppkomma dolda skador i framtiden. Anledningen till att det blir så är oftast att man förhastar sig. Det kan därför vara både bättre och framförallt skönare att överlåta den utvändiga målningen till oss. Vanliga misstag som görs är att man inte skrapar, tvättar eller grundar ordentligt, vilket alla är delar som ingår i den utvändiga målningen, det är något som våra målare på Stensiö Måleri alltid är noga med.

Takmålning

Tak måste målas med omsorg och noggrannhet eftersom misstag där syns otroligt tydligt. Det viktigaste är att underarbetet blir ordentligt gjort och hos oss på Stensiö måleri använder vi nästan 75 procent av arbetstiden till detta. Med ett korrekt utfört underarbete går resten av målningen fort och hållbarheten ökar markant, vilket gör att våra kunder kan njuta av ett välmålat tak under en lång tid.

Väggmålning

Målning av väggar är något som blir allt mer populärt i dagens läge. Anledningen till det är att det i många fall är tåligare än tapeter både när det gäller skav, smuts och fukt. Det går både snabbare och man får oftast ett bättre resultat om man målar väggarna. Man kan variera målningen väldigt mycket och det beror på vilken typ av färg man väljer. Något som spelar in mycket är färgens glans. Till exempel så är det så att väggfärger som har en högre glans är tåligare och lättare att torka av. Kontakta oss för att få veta mer om vilka färger vi rekommenderar.

Fönstermålning

Man kan tänka säga att fönstren på en byggnad är som husets ögon mot omvärlden. För att de ska hålla så länge som möjligt så är det viktigt att man målar dem med jämna mellanrum. Tecken på att man måste måla om sina fönster är att färgen börjar flaga av, att fönsterbeslagen börjar rosta eller att kittet spricker och lossnar. De allra flesta fönster går att fixa till och återuppliva igen, så kontakta oss ifall du är osäker på vad som kan göras. Vi på på Stensiö Måleri AB har rätt kompetens och erfarenhet för fönstermålning och tar oss gärna an alla typer av utmaningar!

Målning av trapphus

Målning av trapphus är något som vi på Stensiö Måleri AB är duktiga på. Om man målar om ett trapphus så kan det ge ett rejält lyft för hela fastigheten och det skapar en trevligare miljö för de boende. Det krävs dock en del kunskaper för att måla om trapphuset på ett bra sätt så att alla ska trivas samtidigt som det ser inbjudande ut och de kunskaperna har vi. Genom att bevara och återskapa trapphus så kan man bland annat anpassa det till husets ursprung, vilket kan ge ett intressant intryck.

Sprutmålning

Sprutmålning är inte direkt någon ny typ av målning utan det är bara det att inte så många har introducerats för det. Vi i måleribranschen har dock vetat om den här metoden under många år och uppskattar den något otroligt tack vare dess många fördelar. Några av fördelarna med sprutmålning är att det är lätt att komma igång, det underlättar för kroppen, det sparar en massa tid, ger en behaglig arbetsmiljö, kan användas för både färg och spackel och är bra när man ska täcka stora ytor med färg men fungerar även bra för mindre ytor.

Brandskyddsmålning

Brandskyddsmålning är viktigare än vad många har insett. Antagligen är det för att det är en relativt ny del i måleriet men som är otroligt bra. Om man målar med brandskyddsfärg så får man tre saker på köpet kan man säga. För det första så kommer man vinna tid till att utföra räddnings- och släckningsarbeten, för det andra kommer man att minska risken för att människor skadas eller omkommer och för det tredje kan man minska de materiella skadornas omfattning en hel del.

Våtrumsmålning

Våtrumsmålning är även det en ganska ny del i målningen eftersom att det tidigare har varit vanligast att man antingen lägger våtrumsmattor i våtutrymmen eller att man kaklar och klinkar. Våtrumsmålning är helt enkelt när man målar om väggarna i ett badrum, ett kök, en tvättstuga eller att annat våtutrymme. Det här kan få allvarliga konsekvenser om det inte utförs på rätt sätt så det allra bästa är att anlita en målarfirma som Stensiö Måleri till att utföra jobbet.

Tapetsering

Det finns en hel del som inte tycker om målade väggar eller som vill fixa fondväggar i sina rum hemma. Tapetsering är så klart något som fortfarande hänger i och det med råge. Tapeternas värld utvecklas hela tiden och man kommer på en massa nya sätt att tapetsera på. Idag behöver man inte bara sätta tapeterna rakt uppifrån och ner utan nu kan det vara på tvären, några enstaka bårder, fondväggar eller olika tapeter för att skilja på olika delar av rum. Genom tapetsering kan man skapa ett personligt hem och detta är givetvis något som vi på Stensiö Måleri vill hjälpa till med. Kontakta oss för att få en kostnadsfri offert!

Referenser

© Stensiö Måleri AB 2024

Offertförfrågan

PrivatpersonFöretag

Vad kan vi hjälpa er med?

Invändig målningUtvändig målningTakmålningVäggmålningFönstermålningMålning av trapphusBrandskyddsmålningVåtrumsmålningSprutmålningTapetseringFasadtvättFasadmålningTaktvätt

Bli uppringd